Asti ( Spumanti)
Vandaag de keus tussen Turijn of Asti. We kozen voor Asti dat leek ons een leuk stadje. Bleek echter een flink stadje te zijn met bijbehorend Italiaans lawaai. We trokken de oude stad in en bezochten 2 musea.Een tentoonstelling over het werk van Boldini, die zo dachten wij te zien , veel muzes heeft gehad de oude snoepert, maar wel prachtig op het doek gezet. Daarna een tentoonstelling van Eugenio Guglielminetti die veel prachtige houtessamblages maakt, de man leeft nog , en ook voor diverse opera's de decors heeft ontworpen. Heel bijzonder. Na nog wat door Asti geslenterd te hebben uiteindelijk toch maar aan de Spumanti. Heerlijk en makkelijk drinkbaar. Overigens was er kennelijk een sportdag voor middelbare scholieren want die renden met een opdracht van de ene kant van het centrum naar de andere. En pizza eten op de stoep bij de kerk is ook een gewoonte. Kijk maar eens goed bij een van onze selfies. Bij voorbaat excuus aan Mesa voor eventuele taalongerechtigheden , want Paul schreef vandaag en die kan er wat van.
En dat na het aperitief dat we bij terugkomst, onder het afdakje van de camping nuttige. Ja ook hier regent het
Gerdien:10 mei 2023Was vast een heel fijne dag. Margriet, je kon je kunsthart ophalen.
Diana:10 mei 2023Torino zal niet veel stiller zijn geweest..... jullie kunnen wederom een heerlijke dag toevoegen aan jullie vakantie herinneringen! Vanaf Alkmaar genieten we mee door alle foto's en verhalen, alsof we er zelf een beetje zijn 😀
Margreet en Allard:10 mei 2023Geen culinaire surprises dit keer. Gelukkig wel dat lekkere drankje. Herinneringen daaraan namen me 60 jaar mee terug in de tijd. We duimen voor jullie dat het gauw weer droog wordt. Maar gelukkig zijn er blijkbaar bij jullie musea genoeg waar je in alle droogte van kunst kunt genieten. Veel plezier.
Marcia:11 mei 2023Leuk om zo ook, op afstand, de kunstwerken daar te mogen bewonderen. Klinkt goed allemaal, echt vakantie.👍🍾🥂