Bomba del gas :-)
Niet schrikken, dit gaat gewoon over een gasfles! Die bleek ineens leeg. Hoe kan dat nou?.Nou ja, kan gebeuren. De padrone van de camping gevraagd, die kwam met adressen, telefoonnummers en zelfgetekende plattegronden. Het is er één nog een beetje van de oude stempel. Laat het liefst zijn zoon de administratie doen en werkt zelf het liefst in de orto of tussen de wijnstokken. Na diverse telefoontjes hadden we eindelijk beet. We mochten de gasfles, die dus hier bomba dell' gas heet, laten vullen in Bra! Dat kwam ons erg goed uit, want daar is de slowfood- beweging opgezet, door Carlo Petrini.
De gasfles vullen was een fluitje van een cent. We zijn er wel erg blij mee. Paul gaat risotto met asperges koken! Mmmmmm.....
In de gasflessenvul"bunker" wisten ze mij goed uit te leggen waar we gratis konden parkeren om het Centro storico te bezoeken. Alles was dicht, want maandag. Daar waren we op voorbereid. Maar wel in de kerk geweest, kaarsjes opgestoken voor onze moeders ( moederdag!)en het fietsmuseum bezocht!! Hartstikke leuk. En rondgewandeld.
Daarna, op aanraden van de padrone dell' campeggio, naar het prachtige plaatsje Cherasco. Daar ook rondgewandeld. Het was er heel stil en we waren de enige toeristen! Ben je ooit in de buurt, ga daar heen! En....er was een Osteria open, waar we een heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld kregen. Voor mij helemaal vegetarisch aangepast. Echt heel aardig en lekker!
Op tijd terug en via de buurtsuper weer naar de camping. Dutje, lezen en straks een bordje risotto. Meer gaat er ook niet in, na die lunch.

Eet smakelijk met de risotto!
Trouwens wel snel leeg de gasfles?